Svarer hele døgnet

Borgerlig begravelse

Er man ikke medlem af folkekirken, har man fravalgt retten til en kirkelig begravelse eller bisættelse. Istedet kan man vælge en borgerlig begravelse eller bisættelse. 

Ved borgerlig begravelser er det familien, som sørger for at tilrettelægge højtideligheden. Her er der større mulighed for at få afskeden efter sine ønsker med hensyn til valg af musik, solosang, taler, digte og lokaliteter.

Bedemand Erik Thuesen er behjælpelig med at tilrettelægge ceremonien ud fra familiens ønsker. Det er vigtigt at højtidigligheden foregår sømmeligt, etisk korrekt og respekt for afdøde.

En borgerlig begravelse afholdes typisk for de personer, som ikke er medlem af folkekirken. Dog kan medlemmer af folkekirken også frasige sig en præst ved højtideligheden eller måske har den, du har mistet, selv givet udtryk for, at han eller hun vil have en borgerlig begravelse.

Bedemand Erik Thuesen er der for dig. Derfor er det også muligt at træffe os døgnet rundt på 2229 2050.

Vi er behjælpelig med at tilrettelægge ceremonien ud fra familiens ønsker

Hvad er en borgerlig begravelse?

En borgerlig begravelse er kort sagt en begravelse uden præst. Det dækker bl.a. over  bisættelser (brænding), begravelse (hvor kisten sænkes i jorden) og askespredning. Disse muligheder kan også foregå udenfor kirken og uden en præst. Derfor kaldes borgerlige begravelser også for ikke-kirkelige begravelser.

Lad Bedemand Erik Thuesen hjælpe dig igennem forløbet

Ønsker du en borgerlig begravelse for den, du har mistet, så kan Bedemand Erik Thuesen hjælpe jer. Vi kan opfylde jeres ønsker om ceremonienskal foregå i hjemmet, i haven eller et tredje sted. Vi har erfaringen med at planlægge borgerlige begravelser. Der er ingen lovkrav til, hvordan en ikke-kirkelig ceremoni skal foregå. Blot skal almindelig sømmelighed overholdes.

Erik Thuesen kan hjælpe dig med at finde det rette sted. Oftest afholdes en borgerlig begravelse i et kapel enten på kirkegården eller på et sygehus, hvilket dog ikke er et krav. Det kan foregå i hjemmet, i haven eller et sted, som har haft stor betydning for den, som du har mistet.

Vi står til rådighed for at hjælpe og besvare dine spørgsmål. Det betyder meget for os at du får taget den rette afsked med den, du har mistet.

Ring til os på 2229 2050

Luk menu